3 Kasım 2010 Çarşamba

Yaşamanın Daha İyi Bir Yolu...

"Eğer kişi rahatlıkla düşlerinin ve çabalarının doğrultusunda hayal ettiği yaşamı sürebilmenin peşine düşerse, beklenmedik bir anda başarıyla karşılaşacaktır." Thoreau, Walden.

Anahtar kelime seçimdir. Sizin önünüzde seçenekler vardır. Hayatınızı başarısızlık, ilgisizlik, üzüntü, yoksulluk, utanç ve kendinize acıma duyguları içinde geçirmek zorunda değilsiniz! Yaşamanın daha iyi bir yolu var!

...Tabiat kanunları, yerçekimi ve fizik yasaları gibi binlerce yıldır bizimle olan bu kurallar asla değişmez! ...sorunlarımıza çok hızlı cevaplar arıyoruz... kolay çözümler... kestirme sonuçlar... başarıya giden anahtarlar. Değişmez kurallara karşı körleştik. Burnumuzun dibinde durmalarına rağmen, onları artık tanıyamıyoruz... ve sonunda bunlar birer 'sır' oluyorlar. Ne üzücü.

"Tarih, Tanrı'nın altına imzasını atıp açıkça kabullenmeyi tercih etmediği takma isminden başka bir şey değildir." Samuel T. Coleridge

Açık bir zihin, temiz bir kalple daima harekete hazır olmak. Dünyanın bütün soylu düşünceleri, müthiş planlar ve başarıların 'sırları' eğer uygulamaya geçirilmezlerse, olduça değersizdirler. Bizim değerlerimiz daima harekete geçmeye bağlıdır, sadece iyi niyete değil.

Eğer isterseniz, Tanrı'nın kuralları ile çelişmiyorsa, bedelini ödediğiniz sürece istediğiniz her şeyi başarabilirsiniz. Hayallerinizin bedelini ödeyin.

Yirminci yüzyılın son çeyreğinde yaşarken, sözde modern yaşam tarzımız için ödediğimiz en acı bedellerden biri, hepimizin gittikçe birbirimize benzemesi.

Yaşamınızdaki çöküntülerden, ancak, içinde bulunduğunuz durumda sahip olduğunuz değerli şeylerin farkına vararak, farkında olarak kurtulabilirsiniz.

Sizden beklenenden çok daha fazlasını yaparsanız, yaşamınızda mucizelerin gerçekleştiğini göreceksiniz.

Asla başarıya ulaşamayan iki çeşit insan vardır. Birisi kendisine yapması gereken söylendiğinde bunu yapmayan kişi, diğeri de kendisine söylenenden fazlasını yapmayan kişidir.

Başarılı olmak istiyorsan, başarısızlıkla yaşamayı öğrenmelisin. Yaptığımız hatalardan elde ettiğimiz derslerle çok daha fazla bilgelik kazanırız.

Mark Twain, bir gün sıcak bir sobanın üzerine sıçrayıp karnını yakan bir kedinin hikayesini yazmıştı. Kedi bir daha asla sıcak sobanın üzerine sıçramamış -fakat aynı kedi soğuk sobaya da asla sıçramamış. Deneyimlere çoğunlukla fazla önem verilir. Bu durum bir kere başarısız olduktan sonra tekrar denemenizi önlerse, bu sizin için zararlı olabilir.

Gelişmemizin önündeki en tehlikeli engel de, küçük bir başarı elde ettiğimizde kendini beğenmişliğin pençesine düşmemizdir.

Hiçbir şey size kibir ve kendini beğenmişlik kadar zarar vermez.

Hepimiz aynı yaratılış sürecini paylaşan varlıklarız. Ölümümüzün bu dünya üzerinde ne kadar küçük bir yer kaplayacağını görebildiğimizde, şimdi işgal ettiğimiz yeri daha az düşünüp diğerlerine yardım etmeye daha fazla önem vereceğiz.

Kendinize acıma gibi kötü bir elbise giydiğinizde asla başarılı olamazsınız.

Günlerinizi ve gecelerinizi bir daha asla sıradan ve önemsiz işlerin peşinde koşturarak geçirmeyin, bu yüzden uğrunda gerçekten uğraşmanız gereken şeyler için vakit bulamayabilirsiniz.

Yastığa başınızı koyduğunuzda elinizden gelenin en iyisini yaptığınızı bilerek uykuya dalın.

Her günü gözlerinizde parlayan umut ile ve içerdiği fırsatları düşünerek karşılayın.

Zamanınız, nefret, kıskançlık, gıpta gibi konularla savaşarak harcanmayacak kadar değerlidir.

Her zorlukta iyilik tohumları arayın. Bunu kendinize prensip edindiğinizde, geçmek zorunda kaldığınız tüm karanlık vadilerde size yol gösterecek çok kıymetli bir pusulaya sahipsiniz demektir.

Yaptığınız hatalardan her zaman için başarılarımızdan daha çok şey öğrenirsiniz. Ne yapmanız gerektiğini, çoğu zaman ne yapmamanız gerektiğini tecrübe ederek öğreniriz.

"Mutlu bir yaşam kurmak için gerekennler aslında çok az bir şeydir. Sadece içinizde olan bir şey, nasın düşündüğünüz, hepsi bu." Marcus Aurelius

Yaşamanın Daha İyi Bir Yolu, Og Mandino.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder